Székelykapu a sóstóhegyi iskola bejáratánál

Megjelent: 2021. Január 08. Péntek

Örömmel adunk hírt arról, hogy a sóstóhegyi általános iskola megújulásának további lépéseként egy székelykapu felállítását tervezzük  az iskolai parkoló bejáratánál.  A Szabó Lőrinc Tagintézmény felkérésére az Igrice Egyesületünk vállalta a kapuállítás szervező és megvalósító munkáját.

A kaput készítő székelyföldi fafaragó mester sokunk számára kedves ismerős itt Sóstóhegyen, mert Sándor Attila alkotásaival szinte naponta találkozhatunk. A temetői székelykapu és a harangláb, a Coop ABC melletti Mindenki Hirdetőtáblája, a református templom udvarán lévő kopjafa is az ő keze munkáját dícséri, de kedves ismerősként a sóstóhegyi nyári táborunkban hosszú évek óta nagy szeretettel tanítja gyerekeinket a székely fafaragás alapfogásaira.

A székelykapu  megvalósításához széleskörű összefogásra van szükség, melyhez minden felajánlást, vagy támogatói segítséget nagy köszönettel fogadunk!

Az Igrice Egyesület Takarékbanknál vezetett bankszámla száma:

68700339-10074060-00000000

IBAN szám: HU26 6870 0339 1007 4060 0000 0000

SWIFT kód: TAKBHUHBXXX

Fontos, hogy utaláskor a megjegyzés rovatban  "Adomány iskolai székelykapuhoz"  szöveg is szerepeljen.

Sunday the 7th. Copyright © 2007-2020 Igrice Egyesület. Minden jog fenntartva!