"Mindenki Hirdetőtáblája" Sóstóhegyen

Nyomtatás
Megjelent: 2013. Március 30. Szombat

Újabb kezdeményezésünk ért célba 2013. március 26-án, mert a sóstóhegyi emberek- és civil szervezetek használatára átadhattuk azt a köztéri alkotásnak is beillő fafaragást, melynek a „Mindenki Hirdetőtáblája” nevet adtuk. Hirdetőtáblánk alapfeladatából adódóan a jövőben híreket-, információkat ad át az itt élő emberek számára hirdetmények formájában.

Van azonban egy másik feladata is, mely a hirdetőtábla szakrális elemeket is hordozó művészi kialakításával függ össze. Nevezetesen az, hogy Sándor Attila székelyudvarhelyi fafaragó mester által fába faragva elhozta hozzánk a székely emberekkel való összetartozásunk üzenetét is. A székelykaput- és hármashalmot szimbolizáló hirdetőtáblánkra tekintve ezentúl ennek a közös múltunkból eredő üzenetnek is részesei lehetünk.

(A kulcsok átadásának pillanata)

Köszönjük a székelyföldi fafaragó mester-, és édesapjának lélekemelően szép munkáját !

A hirdetőtábla átadása egy rövid ünnepség keretében történt. Ezúton köszönjük a sóstóhegyi Szabó Lőrinc Tagiskola- és a „Pici” óvoda gyerekeinek közreműködését. Szereplésükkel feledtették a zord időt, és kicsiny melegséget varázsoltak a március végi télben.

(Cikkünk fényképei az Igrice Egyesület fotóarchívumából kerültek felhasználásra)

 

„Mindenki Hirdetőtáblája” használati útmutató:

A hirdetőtábla egyik hirdetőfelülete a helyi civil szervezetek és kisközösségek, valamint a közművelődési színtér rendezvény-programjainak közzétételére szolgál.  Másik oldalon a Sóstóhegyen élő emberek magán apróhirdetései helyezhetők el.

A hirdetőtábla használata ingyenes!

Hirdetések elhelyezéséhez a Takarékszövetkezet dolgozóinak segítségét kell kérni.

Ez a program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Nemzeti Összetartozás Kollégiumának támogatásával került megvalósításra.   

  • Vendég (mihos)

    Némely barbár a biciklijét támasztja hozzá.:p

  • Vendég (mihos)

    Tetszik...

Kérem hozzászóláshoz lépjen be!
FacebookSatartlapGoogle bookmarkTwitter
Friday the 1st. Copyright © 2007-2023 Igrice Egyesület. Minden jog fenntartva!