Mindenki Karácsonya Sóstóhegyen

Megjelent: 2013. December 14. Szombat

"Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulni vágyakozni azután, ami a miénk. Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra - ami biztosan megjött. Télen: az első hóesésre. És várakozásunk ettől még semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg: nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni - beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a mienk. (...)” (Pilinszky János)

Nagyon szép gondolatok ezek. Nekünk felnőtteknek is fontos üzenet hordoz, mert generációs kötelességünk átadni fiataljainknak azokat a hagyományokból táplálkozó jó példákat, melyekkel tartalmasabbá, boldogabbá és meghittebbé tehetjük adventi várakozásunkat és Jézus születésének napját.

"Kisrigó Csoport" az Állomás utcai "Pici" óvodából.

Évekkel ezelőtt ennek szellemében hívtuk életre Sóstóhegyen a Mindenki Karácsonya rendezvényünket. Példaértékű üzenete van annak, hogy Sóstóhegy három intézményének gyermekei közös ünneplésre jönnek el a Mindenki Karácsonyfájához. Ünnepi műsorukra lelkesen készülnek, és mindig nagy sikert aratnak.

A „morcos” időjárásra tekintettel a gyerekek előadását a „Mindenki Karácsonyfája” melletti római katolikus templomba vittük be. Köszönjük, hogy befogadtak bennünket!

Sóstóhegyi Nyitnikék Óvoda Csalogány csoportja.

Szabó Lőrinc Tagintézmény iskolásai Sóstó-sóstóhegyi felnőttekkel közös betlehemezéssel szerepeltek.

Minden évben igyekszünk egy kicsi újat hozzátenni eddigi programjainkhoz. Elmúlt esztendőben közös munkával készült el az életnagyságú betlehem, melyet az idén is a "Mindenki Karácsonyfája" mellett állítottuk össze.

Mostani újdonságunk a gyerekeknek szánt zenei ajándékunk volt, melyet a Mandala Dalszínház színészei tolmácsoltak „Karácsonyi Varázs” című  előadásukkal.

Mandala Dalszínház "Karácsonyi Varázsa" a sóstóhegyi templomban.

Rendezvényünk végén a "Mindenki Karácsonyfája" melletti sátrunknál egy pohár forró teára, valamint pogácsára és kemencében sült tök megkóstolásához hívtunk vendégül minden résztvevőt. Egyesületünktől a gyerekek egy szerény ajándékcsomagot is kaptak.

.

(Fotók: az Igrice Egyesület fotóarchívumából)

Még több kép... (Igrice Egyesület fotóarchívumából)

Karácsonyfa állítás képei...(Igrice Egyesület fotóarchívumából)

Rólunk írták a "Kelet-Magyarország megyei napilapban (2014.január 04.)

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Nemzeti Összetartozás kollégiumának támogatásával megvalósuló program.

Saturday the 20th. Copyright © 2007-2023 Igrice Egyesület. Minden jog fenntartva!