Életre keltett mondavilágunk.

Nyomtatás
Kategória: Igricehírek

Két esztendővel ezelőtti sikeres pályázatunk eredményeként egy újabb hagyományt teremtettünk Sóstóhegyen. Akkor azt vállaltuk, hogy civil szervezetek összefogásával önálló programnapot szervezünk színvonalas tartalommal, és a helyi iskolával közösen tesszük izgalmasabbá városrészünk ismert rendezvényét, a Szabó Lőrinc Kulturális Napokat.

(Visegrádi királyi solymász bemutatója)

Ebben az esztendőben civil együttműködő partnerként kapcsolódtunk ilyen programnap szervezésébe, melynek az „Életre keltett mondavilágunk” címet adtuk.

A programelemek nagyobbik részét  a visegrádi alapítású Szent György Lovagrend  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Priorátusa vállalta.  Sóstóhegyi kötődésük onnan is ered, hogy városrészünkben immár két esztendeje, heti rendszerességgel tartják apródképző foglalkozásaikat a helyi gyerekek legnagyobb örömére.

(A visegrádi alapítású Szent György Lovagrend címere)

2014. április 15-én délelőtt a programnap első részeként vetítettképes előadást hallgathattunk magyar mondavilágunkról, melyet énekmondók műsorával tettünk színesebbé.

(Énekmondók tették színesebbé a vetítettképes előadást)

Ezt követte a gyermek-rajzverseny, melyen a magyar mondavilág szimbólumai ügyes gyerekkezek által keltek életre a focipálya aszfaltjára rajzolva.

(Pillanatkép az aszfalt-rajzversenyről 1.)

(Pillanatkép az aszfalt-rajzversenyről 2.)

Ebéd után a sóstóhegyi apródképző gyerekei tartottak bemutató foglalkozást. A programnap legnagyobb sikerét a lovagrend középkori fegyverbemutatója és harcművészeti foglalkozása, valamint a Visegrádról érkező királyi solymász bemutatója aratta.

(Sóstóhegyi apródok bemutató foglalkozása)

(Középkori fegyverek bemutatója 1.)

(Középkori fegyverek bemutatója 2.)

A programnap végén a gyerekek az íjászat alapfogásait gyakorolhatták a Szent György lovagok által vezetett foglalkozáson.


(Cikkünk fényképei az Igrice Egyesület fotóarchívumából kerültek felhasználásra.)

További fényképek itt tekinthetők meg

A rendezvénynap meghívó plakátja (.pdf fájl)

Híradás a "Kelet-Magyarország" c. napilapban (2014. május 17-i szám)

 

  • Nincsenek hozzászólások
Kérem hozzászóláshoz lépjen be!
FacebookSatartlapGoogle bookmarkTwitter
Saturday the 4th. Copyright © 2007-2023 Igrice Egyesület. Minden jog fenntartva!