Mindenki Karácsonya Sóstóhegyen

Nyomtatás
Megjelent: 2015. December 12. Szombat

Minden esztendőben Sóstóhegyen, a római katolikus templomkert sarkánál közösen állítjuk, és díszítjük fel a Mindenki Karácsonyfáját, melyhez városrészünk három intézményének fiataljait immár nyolcadik alkalommal hívtuk közös ünneplésre 2015. december 11-én.

A karácsony már hosszú idők óta a szeretet ünnepe. Örömmel tölti el az embereket, és boldoggá tesz bennünket. A készülődés, az ajándékozás izgalma csodálatos. Ezen az ünnepen mégis a szereteten van a fő hangsúly, azokon a meghitt pillanatokon, melyeket szeretteinkkel együtt töltünk. Szép a Karácsony, mindenkinek hinni kell benne, és úgy kell formálnunk, hogy örömmel legyünk részesei minden pillanatának.

A karácsony közeledte minden gyerek és felnőtt lelkét izgalommal tölti el, de nagyon fontos, hogy az ünnep hangulatában a másik emberre is figyeljünk. Örömmel kell gondolnunk arra, hogy mit is nyújthatnánk szeretteinknek, és mindazoknak, akik fontosak számunkra. Igazi harmóniát kell teremtenünk belső világunkban, a saját lelkünkben, a szűkebb családi, és a távolabbi környezetünkben.

Itt Sóstóhegyen, évekkel ezelőtt mindezek szellemében hívtuk életre közösen állított karácsonyfánk mellett a Mindenki Karácsonya ünnepi rendezvényünket. Régi hagyomány az is, hogy sóstóhegyi vállalkozók önzetlen segítségével állítjuk fel a 10-11 méter magas karácsonyfát, melyet minden esztendőben városrészünkben lakók ajánlják fel a szép közösségi célra.

A karácsonyfa feldíszítésében helyi óvodások is segítségünkre voltak.

Díszítés közben jutott idő a megújult betlehem megcsodálására is. (A megújult betlehemért városrészünkben lakó Darabánt Györgyöt, és családját illeti köszönet.)

Szeretettel és érdeklődéssel vártuk a gyerekek karácsonyi előadását. Nagyon lelkesen készültek az ünnepi műsorra.  

Az előadás pillanatképei:

(Állomás utcai óvodások "pásztorjátékot" mutattak be.)

 

(Nyitnikék Tagóvoda előadásának címe: "A négy adventi gyertya")

 

("Karácsonyi mesevarázs" a Szabó Lőrinc Tagintézmény gyerekeinek előadásában.)

A mi ajándékunk egy zenei ajándék volt. A Luther Folk Band fiatalokból álló együttese Martinovszky István vezetésével az adventi várakozásunkat és karácsonyra való hangolódásunkat segítette a zene segítségével.

.

Ünnepi programunk befejezéseként az Igrice Egyesület szerény vendégváró meghívását tolmácsoltuk.  A Mindenki Karácsonyfája melletti parkolóban felállított sátrunknál forró teára, pogácsára és hagyományos kemencében sült tök kóstolásához hívtunk mindenkit.

Rendezvényünkön szereplő gyerekeknek Mikulás-csomagot ajándékoztunk.

(Cikkünk fényképei az Igrice Egyesület fotóarchívumából kerültek felhasználásra.)

Kívánjuk, hogy a szeretet és a békesség tegye szebbé a ránk váró ünnepeket!

Mindenkinek áldott Karácsonyt és boldog Új Esztendőt kívánunk!

Kapcsolódó anyagok:

►További fényképek itt tekinthetők meg

 

Programunk az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Nemzeti Összetartozás kollégiumának anyagi támogatásával valósult meg.

  • Nincsenek hozzászólások
Kérem hozzászóláshoz lépjen be!
FacebookSatartlapGoogle bookmarkTwitter
Friday the 8th. Copyright © 2007-2023 Igrice Egyesület. Minden jog fenntartva!