Őszi utazásunk részletes programja

Megjelent: 2017. Október 16. Hétfő

Székelyföldön is "ciripelünk!" November 3-án induló erdélyi utazásunk útvonalát és részletes programját ezúton tesszük közzé.

2017. november 3-5. (péntek-szombat-vasárnap)

1. nap (péntek)

● 5.00 órakor indulás a Szabó Lőrinc Tagintézmény elől (Sóstóhegy, Igrice u. 6.) autóbusszal.

Csatlakozási lehetőség 5.30 órakor:  Nyíregyháza Kossuth tér, Római Katolikus templom melletti   parkoló. (Előzetesen jelzett igény esetén a Korányi Frigyes utcai körforgalomnál, a görög katolikus kistemplommal szembeni buszmegállóban is biztosíthatunk felszállási  lehetőséget.)

● Utazás Csengersima határátkelőn át Székelyföld felé.

● Misztótfalusi Kis Miklós Múzeum meglátogatása helyi idegenvezetéssel. (1991-ben avatták a múzeumot, így állítva  emléket a település szülöttjének Misztótfalusi Kis Miklósnak (1650-1702), aki szinte egész életét a könyvnyomtatásnak szentelte. )

● Koltón megtekintjük az egykori Teleki-kastélyban lévő Petőfi emlékkiállítást.(Petőfi Sándor és Szendrey Júlia 1847-ben a mézesheteiket töltötték itt. Itt született többek között a magyar irodalom egyik legszebb szerelmes verse, a „Szeptember végén”.)

Szentegyházára érkezés az esti órákban.Vacsora a Gyermekfilharmónia Alapítvány Múzeum Szállójában. Szállás a Múzeum Szállóban, valamint falusi vendéglátás keretében a közeli vendégházakban.

2. nap (szombat)

●  Reggeli után az időjárástól függően, alábbi két programlehetőség közül valósítunk meg egyet:

1. programlehetőség (jó idő esetén): Kirándulás és rövid gyalogtúra a Kirulyfürdő melletti Hargita-ligetben és annak környékén vendéglátóink vezetésével. A Tolvajos patak mentén a Kalibáskőhöz is ellátogatunk. A Hargita-liget dagadólápjának területe hosszú évektől országos védettséget élvez, mint botanikai jelentőségű rezervátum.

(Természetjárós programunkhoz javasoljuk a réteges szabadidős öltözetet meleg felsőrésszel, és „terepjárós” lábbelivel.)

2. programlehetőség (esős idő esetén): Kirándulás Csikszeredába, programok helyi idegenvezetéssel.

Mikó vár – Csíki Székely Múzeum állandó kiállításainak megtekintése:

-   Mikó vár története;

-  Csíki idők járása – népi életképek a mindennapokból;

-   Csíksomlyói Ferences Nyomda;

-   Megmentett szakrális kincseink címmel.

Továbbutazunk Nyergestetőre. Az 1849-es szabadságharc emlékhelyének megtekintése. Az emlékmű feletti kopjafás emlékparkban egyesületünk által négy éve állított kopjafa megkoszorúzása.

●  Délután 15.00 órára visszaérkezés a szentegyházi szálláshelyre. Korai estebéd után rövid pihenő, készülés az esti versenyre.

● 18.00 órai kezdettel „Szentegyháza - Nyíregyháza Ciripelő” gálaesten veszünk részt.

3. nap (vasárnap)

● Reggeli után látogatás a „Filiház” kalandparkjában. Hazaindulás. Útközben vásárlási lehetőség Korondon a híres fazekas vásárban.

● Hazaérkezésünk várható időpontja: vasárnap este 21-22 óra között a sóstóhegyi iskola elé.

(Programváltoztatás jogát fenntartjuk!)

Költségek:

„Sóstó-Sóstóhegyi Ciripelő” versenyen kiválasztott 13 gyerek + 1 fő csoportvezető pedagógus az Igrice Egyesület és a Szentegyházi Gyermekfilharmónia Alapítvány vendégeként ingyenesen vehet részt a kiránduláson. (Ingyenesség a felmerülő külön költségekre is vonatkozik!)

Többi résztvevőtől 20.000 Ft./fő támogatási összeget kérünk. (Tartalmazza a buszköltséget, 2 éjszakára szállás és 2 reggeli + 2 vacsora költségét.)

Befizetés lehetőségei a következők:

-  Készpénzzel az Igrice Egyesület székhelyén (Sóstóhegy, Aranykalász sor 20.), az ugyanitt üzemelő kerti  kisgép szaküzletben. (Aranykalász sor elején a Virág-ajándék bolttal szemben hétköznap 8-17 óra közötti időben!)

-  Átutalással a Kelet Takarékszövetkezetnél vezetett  68700339-10074060 számú bankszámlánkra. (Megjegyzés rovatban a befizető neve után  „Ciripelő támogatása” szöveget kérjük írni.)

Felmerülő külön költségek:  Ottani pénznemben, román Lejben (RON) kell fizetnünk.

Csíkszeredai (esősnapi) program múzeumi belépője + idegenvezetés: 10 Lej /fő.

Misztótfalusi Kis Miklós Múzeum belépője: 5 Lej/fő

Koltói emlékkiállítás belépője: 5 Lej/fő

(Ezek befizetése pontosításuk után a buszon történik.)

Egyéb információk:

• A szentegyházi gálaesten szereplő fiatalok fellépő ruháiról el ne feledkezzenek!

• Az utazáshoz szükséges okmányokról mindenki gondoskodjon: Határátlépéshez érvényes személyi igazolvány- vagy útlevél szükséges!

Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása célszerű, de nem kötelező. Igény esetén az utasbiztosítás kötését mindenki önállóan intézze.

Tuesday the 19th. Copyright © 2007-2023 Igrice Egyesület. Minden jog fenntartva!