Mindenki Karácsonya Sóstóhegyen

Nyomtatás

A sóstóhegyi római katolikus templomkert melletti autóparkolóban ebben az esztendőben is közösen állítottuk, és díszítettük fel a Mindenki Karácsonyfáját, melyhez városrészünk három intézményének fiataljait immár 9. alkalommal hívtuk közös ünneplésre.


„Legyen ma templom minden ember szíve,
Melyben a lélek szárnyat bontogat!
Karácsony édes ünnepén
Legyen imádság minden gondolat.”
(Móra László: Karácsony édes ünnepén)

 
 A keresztény világban 2000 év óta Karácsonykor Jézus Krisztus születésére emlékezünk. Napjainkban az egyházi ünnep mellett a családok ünnepe is, mint egykor betlehemben egy kis család ünnepe is volt, mely megváltozatta a világot.
 
A Karácsony egy picit mindenkit megváltoztat. Ilyenkor jobban vágyunk a csendre, a nyugalomra, jobban figyelünk egymásra, családunkra, visszatérünk azokhoz az értékekhez, amelyek a hétköznapok rohanásában már-már a háttérbe szorulnak.
Az ajándékvásárlás, a karácsonyt megelőző adventi készülődés izgalma csodálatos, de ezen az ünnepen mégis a szereteten van a fő hangsúly, azokon a meghitt pillanatokon, amelyeket szeretteinkkel együtt tölthetünk. Ne feledjük, hogy egy-egy szó, mosoly vagy egy érintés sokkal többet jelenthet, mintha drága ajándékokkal halmoznánk el egymást.
Szép a Karácsony, mindenkinek hinni kell benne, és úgy kell formálnunk, hogy örömmel legyünk részesei minden pillanatának!
 
 
A karácsony közeledte minden gyerek és felnőtt lelkét izgalommal tölti el, de nagyon fontos, hogy az ünnep hangulatában a másik emberre is figyeljünk.
Örömmel kell gondolnunk arra, hogy mit is nyújthatnánk szeretteinknek, és mindazoknak, akik fontosak számunkra. Igazi harmóniát kell teremtenünk belső világunkban, a saját lelkünkben, a szűkebb családi, és a távolabbi környezetünkben.
 
Sóstóhegyen tíz évvel ezelőtt mindezek tudatában hívtuk életre a Mindenki Karácsonya ünnepi rendezvényünket. Hagyományainkat őrizve, ebben az esztendőben is városrészünk három intézményének gyermekeit hívtuk a közös ünneplésre. Mindig lelkesen készülnek, és szereplésükkel most is nagy sikert arattak.
 

Rendezvényünk végén pogácsára és kemencében sült tök megkóstolására invitáltuk a résztvevőket. Az ünnepi programban közreműködő gyereknek ajándékcsomagot is adtunk.

 
 Ebben az esztendőben 12 méteres a sóstóhegyi Mindenki Karácsonyfája. Felajánlójának, és a felállításában közreműködő helyi vállalkozóknak mindannyian köszönettel tartozunk.
 
(Cikkünk fényképei az Igrice Egyesület fotóarchívumából kerültek felhasználásra.)

► További fényképek itt tekinthetők meg

Rendezvényünk meghívó plakátja

 

Programunk az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Nemzeti Összetartozás kollégiumának anyagi támogatásával valósult meg.

 

  • Nincsenek hozzászólások
Kérem hozzászóláshoz lépjen be!
FacebookSatartlapGoogle bookmarkTwitter
Saturday the 4th. Copyright © 2007-2023 Igrice Egyesület. Minden jog fenntartva!