Gyermekjáték készítő pályázat

Utolsó frissítés: 2018. Július 19. Csütörtök Megjelent: 2018. Július 17. Kedd

Egyesületünk a székelyföldi Szentegyházi Gyermekfilharmónia Alapítvánnyal, és a sóstóhegyi Szabó Lőrinc Tagintézménnyel közös programként májusban gyermekjáték készítő pályázatot hirdetett a sóstóhegyi általános iskolás gyerekek részére.

Eredeti tervünk szerint a beérkező gyermekjátékokat a tanévzáróval egyidőben kívántuk kiállítani, és eredményt is itt hirdettünk volna. Többen jelezték, hogy a pályamunkák elkészítésére szánt egy hónap éppen a tanév végi "hajrá" időszakában nem volt szerencsés választás. Véleményüket elfogadva a beadási határidőt 2018. szeptember 28-ra módosítottuk, így adva lehetőséget a pályázati munkák nyári szünetben való nyugodt elkészítésére. A módosított időpontokat tartalmazó kiírást ezúton tesszük közhírré:

A gyermekjáték készítő pályázat ötlete a Szentegyházi Gyermekfilharmónia többszörösen kitüntetett karnagyától, Haáz Sándor zenetanártól származik. A hagyományos „Szentegyháza-Nyíregyháza Ciripelő” közös versenyünk legutóbbi vetélkedéséhez időzítve, hagyományteremtő szándékkal indította útjára új programötletét.

A játékok kiállításszerű bemutatását, és az eredmény kihirdetését remek időzítéssel a „Ciripelő” versenyünk előadás szünetében szervezte. Kedvcsinálónak nagyszerű ötlet volt, és nemcsak az ottaniakra volt ösztönző hatással, hanem ránk, mint vendégként jelenlévőkre is.

Ekkor döntöttük el, hogy kapcsolódunk a nagyszerű programötlethez, így ebben az esztendőben itt Sóstóhegyen mi is útjára indítjuk ugyanezen vetélkedést. Elhatároztuk azt is, hogy a győztes pályamunkákat az őszi „ciripelőre” visszük magunkkal, és vendégként velünk utazik majd a legjobb játékot készítő gyerek is.

Alábbi fényképek az elmúlt év őszén Szentegyházán készültek. Örömmel láttuk, hogy a jelenlévő gyermeksokadalom nagy tetszéssel fogadta a ki is próbálható  játékok kiállítását.

(Cikkünk fényképei az Igrice Egyesület fotóarchívumából kerültek felhasználásra.)