Erdélyi utazásunk részletes programja

Nyomtatás
Megjelent: 2018. Október 17. Szerda

November 2-án a "Szentegyháza-Nyíregyháza Ciripelő"-re utazunk. Erdélyi utazásunk részletes programtervét alábbiakban ismertetjük:

Frissítve 10.24-én: A szombat délutáni és esti programok időpontjai változnak. (További részletek a "Bővebben" gombra kattintva olvashatók.)

2018. november 2-4. (péntek-szombat-vasárnap)

1. nap (péntek)

● 5.00 órakor indulás autóbusszal a Szabó Lőrinc Tagintézmény elől. (Sóstóhegy, Igrice u. 6.) További felszállási lehetőséget 5.30 órakor a Kossuth téri római katolikus templom és a Megyei Könyvtár közötti parkolóban biztosítunk.

● Utazás Vállaj-Csanálos határátkelőn át Székelyföld felé.

● Mérai Bivalymúzeum meglátogatása. A látnivalókat bemutatja Varga György nyugalmazott iskolaigazgató.  (Ezen a Kolozsvár melletti településen 2009-ben avatták fel a múzeumot, így állítva emléket a település 120 éves múltra visszatekintő állattenyésztési kultuszának.)

●  Mérai Néprajzi Múzeum és Tájház megtekintése. (A Mérai Hagyományőrző Egyesület 2001-ben egy régi parasztházból alakította ki a múzeumot. A faragott kapun túl egy tornácos szoba-konyhás ház várja a látogatókat, ahol képzeletbeli időutazásra invitálnak bennünket.)

Szentegyházára érkezés a kora esti órákban. Vacsora a Gyermekfilharmónia Alapítvány Múzeum Szállójában. Szállás a Múzeum Szállóban, és falusi vendéglátás keretében a közeli vendégházakban.

2. nap (szombat)

●  Autóbuszos kirándulás „Csíkországban” helyi idegenvezetéssel:

- Csíkszentdomokoson a Márton Áron Múzeum megtekintése. (Koszorúzni is fogunk.);

- Csíkkarcfalvi Nagyboldogasszony katolikus vártemplom;

- Mózes Gyapjúfeldolgozó és Szövő Manufaktúra (Csikkarcfalva);

- Vizi Jenő kerámiakészítő műhelyének látogatása (Csíkdánfalva).

Alternatív programlehetőség: Gyalogtúra a Hargita-ligetben, és annak környékén vendéglátóink vezetésével. A Tolvajos patak mentén a Kalibáskőhöz is ellátogathatunk. A Hargita-ligeti dagadóláp területe 1980 óta országos védettséget élvez, mint botanikai jelentőségű rezervátum. Ez a programlehetőség csak kedvező időjárás, és kellő létszámú jelentkezőnél valósulhat meg!  (Résztvevőknek javasoljuk a réteges szabadidős öltözetet meleg felsőrésszel, és „terepjárós” lábbelivel!) 

●  Délután 15.00 órára visszaérkezés a szentegyházi szálláshelyre. Korai estebéd után rövid pihenő, és készülünk az esti vetélkedőre.

Változás!  14.00-14.30 óra között vissza kell érkeznünk Szentegyházára. Késői ebédünk után 16.00-kor kezdődik a gyermekjáték készítők kiállítása. A ciripelőre sokan jelentkeztek, ezért vendéglátóink javaslatára a „Szentegyháza - Nyíregyháza Ciripelő” vetélkedő gálaest 16.30 órakor kezdődik!

18.00 órai kezdettel „Szentegyháza - Nyíregyháza Ciripelő” vetélkedő gálaesten veszünk részt.

3. nap (vasárnap)

● Reggeli után látogatás a „Filiház” kalandparkjában. Hazaindulás. Útközben vásárlási lehetőség Székelyudvarhelyen a Merkur Áruházban, és Korondon a híres fazekas vásárban.

● Hazautazás a csengersimai határátkelőn át. A sóstóhegyi iskola elé várhatóan este 21-22 óra között érkezünk.

(A programváltozás lehetőségét fenntartjuk!)


Költségek:

„Sóstó-Sóstóhegyi Ciripelő” versenyen kiválasztott 9 gyerek + 1 fő csoportvezető pedagógus az Igrice Egyesület és a Szentegyházi Gyermekfilharmónia Alapítvány vendégeként ingyenesen vehet részt az utazáson. (Ingyenesség a felmerülő egyéb költségekre is vonatkozik!)

A többi résztvevőtől 20.000 Ft./fő támogatási összeget kérünk. (Buszköltségre + 2 éjszakára szállás, és 2 reggeli + 2 vacsora költségére.)

Az adomány eljuttattásának lehetőségei: 

-  Készpénzként házipénztárunkba befizetve az Igrice Egyesület székhelyén (Sóstóhegy, Aranykalász sor 20.), az ugyanitt üzemelő kerti  kisgép szaküzletben. (Aranykalász sor elején a Virág-ajándék bolttal szemben hétköznap 8-17 óra közötti időben!)

-  Átutalással az Igrice Egyesület Tiszántúli Takarék Takarékszövetkezetnél vezetett  68700339-10074060 számú bankszámlájára. (Megjegyzés rovatban a befizető neve után  „Adomány a Ciripelőre" szöveget kérjük írni.)

Utazásunk egyéb költségei kizárólag a múzeumi belépők lesznek, melyeket ottani pénznemben, román Lejben (RON) fizetünk. A belépőjegyeket mindenütt a vezetőnk váltja meg. Az egy főre jutó összeget a végén számoljuk ki, és az hazautazáskor a buszon kerül beszedésre. (Várható összege kb. 20 Lei.)

Egyéb információk:

• A szentegyházi gálaesten szereplők a fellépő ruháról el ne feledkezzenek!

• Az utazáshoz szükséges okmányokról mindenki gondoskodjon: Határátlépéshez érvényes személyi igazolvány- vagy útlevél szükséges!

Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása célszerű, de nem kötelező. Igény esetén az utasbiztosítás kötését mindenki önállóan intézze.

 

  • Nincsenek hozzászólások
Kérem hozzászóláshoz lépjen be!
FacebookSatartlapGoogle bookmarkTwitter
Thursday the 27th. Copyright © 2007-2020 Igrice Egyesület. Minden jog fenntartva!