Erdélyi utazásunk programterve (2022)

Nyomtatás
Megjelent: 2022. Október 20. Csütörtök

November 3-án a "Szentegyháza-Nyíregyháza Ciripelő"-re utazunk. Utunk oda-vissza útvonal térképét, és a részletes programtervet az alábbiakban ismertetjük:

Székelyföldi utazásunk programterve

2022. november 3 - 6.  (Csütörtök-péntek–szombat–vasárnap.)

Első nap (csütörtök):

● 5.00 órakor indulás a Szabó Lőrinc Tagintézmény elől autóbusszal. (Nyíregyháza-Sóstóhegy, Igrice u. 6.)

További felszállási lehetőséget 5.30 órakor a Kossuth téri Római Katolikus templom és a Megyei Könyvtár közötti parkolóban biztosítunk.

● Utazás Vállaj-Csanálos határátkelőn át Székelyföld felé.

Tordán megtekintjük a több évszázad óta üzemelő sóbányát, melyet a közelmúltban a világ 25 legkülönlegesebb látványosságai közé választottak.

Szentegyházára érkezünk az esti órákban.Vacsora a Gyermekfilharmónia Alapítvány Múzeum Szállójában. Szállás a Múzeum Szállóban, illetve annak közelében üzemelő hivatalos családi vendéglátók közreműködésével.

Második nap (péntek):

●  Autóbuszos kirándulás a Tusnádfürdőhöz közeli Mohos Természetvédelmi Területre. Szent Anna-tó és a Mohos-tőzegláp látogatása ottani idegenvezető közreműködésével.
(A résztvevőknek javasoljuk a réteges szabadidős öltözetet meleg felsőrésszel, és „terepjárós” lábbelivel!)

Útközben megállunk Nyergestetőn. Az emlékparkban Igrice Egyesületünk által állított kopjafánál koszorúzunk, és a szükség szerinti karbantartását is elvégezzük.

Alternatív programlehetőség: A velünk utazó Burattinó Bábszínház délelőtti bábelőadása Szentegyházán, és azt követő bábkészítő foglalkozáson való közös részvétel az ottani gyerekekkel.

● 16.00 órára visszaérkezés a szentegyházi szálláshelyünkre. Vacsora után pihenő.

● 19.00 órai kezdettel megnézzük a Burattinó Bábszínház esti vendégelőadását.

Harmadik nap (szombat):

● Reggeli után a Székelyudvarhely melletti Szejkefürdőre buszozunk, ahol az Orbán Balázs Látogatóközpont kiállítását, és a Mini Erdélyi Parkot tekintjük meg.
(Kellő létszámú érdeklődés esetén vásárlási lehetőség a híres Gordon tejüzem mintaboltjában. (füstölt / füstöletlen / fonott sajtok, és más különlegességek!) 

●  Délután 14.00-14.30 óra között visszaérkezés a szentegyházi szálláshelyre. A késői ebéd után készülünk a 15.30 órakor kezdődő játékkiállításra, és azt követő „Ciripelőre”.

Negyedik nap (vasárnap):

● Reggeli után látogatás a „Filiház” kalandparkjában. Hazaindulás. Útközben vásárlási lehetőség Székelyudvarhelyen a Merkur Áruházban, és Korondon a híres fazekas vásárban.

● Hazautazás a Vállaj-Csanálos határátkelőn át. A sóstóhegyi iskola elé várhatóan este 21-22 óra között érkezünk.

(A programváltozás lehetőségét fenntartjuk!)


Költségek:

„Sóstó-Sóstóhegyi Ciripelő” versenyen kiválasztott 10 gyerek az Igrice Egyesület és a Szentegyházi Gyermekfilharmónia Alapítvány vendégeként ingyenesen vehet részt az utazáson. (Ingyenesség a felmerülő egyéb költségekre is vonatkozik!)

A többi résztvevőtől 25.000 Ft./fő támogatási összeget kérünk. (Buszköltségre + 3 éjszakára szállás, és 3 reggeli + 3 vacsora költségére.)

Az adomány eljuttattásának lehetőségei:
-  Készpénzként házipénztárunkba befizetve az Igrice Egyesület székhelyén (Sóstóhegy, Aranykalász sor 20.), az ugyanitt üzemelő kerti  kisgép szaküzletben. (Aranykalász sor elején a Virág-ajándék bolttal szemben hétköznap 8-17 óra közötti időben!)
- Átutalással az Igrice Egyesület Takarékbank Zrt-nél vezetett  68700339-10074060 számú bankszámlájára. (Megjegyzés rovatban a befizető neve után  „Adomány a Ciripelőre" szöveget kérjük írni.)

Utazásunk során várható egyéb költségek :
Tordai sóbánya program: felnőtteknek 50 lei (4.300.Ft.), nyugdíjasoknak és gyerekeknek 30 lei (2.600 Ft.)
Szent Anna-tó és a Mohos Tőzegláp program: csak a helyszínen lesz pontos információnk a költségével kapcsolatban.
  Látogatóközpont  és Mini Erdély Park belépő Szejkefürdőn:
- Csoportos felnőtt jegy (minimum 10 fő): 25 lej
- Csoportos gyermekjegy (minimum 10 fő): 10 lej
- Csoportos nyugdíjas jegy (minimum 10 fő): 10 lej

A belépőjegyeket mindenütt a vezetőnk váltja meg. Az egy főre jutó összeget a végén számoljuk ki, és hazautazáskor a buszon kerül beszedésre.

Az egyéni pénzváltásnál érdemes figyelembe kell venni azt, hogy a Gordon tejüzem boltjában, valamint Korondon is elfogadják a forinttal való fizetést. A belépők utólag beszedendő árát a buszon szintén forinttal lehet majd befizetni.

Egyéb információk:

• A szentegyházi gálaesten szereplők a fellépő ruháról el ne feledkezzenek!

• Az utazáshoz szükséges okmányokról mindenki gondoskodjon: Határátlépéshez érvényes személyi igazolvány- vagy útlevél szükséges!

Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása célszerű, de nem kötelező. Igény esetén az utasbiztosítás kötését mindenki önállóan intézze.

  • Nincsenek hozzászólások
Kérem hozzászóláshoz lépjen be!
FacebookSatartlapGoogle bookmarkTwitter
Saturday the 13th. Copyright © 2007-2023 Igrice Egyesület. Minden jog fenntartva!