Erdélyi utazásunk programterve (2023)

Nyomtatás
Megjelent: 2023. Október 19. Csütörtök

November 2-án a "Szentegyháza-Nyíregyháza Ciripelő"-re utazunk. Utazásunk négy napjának a teljes útvonal térképét, és a részletes programtervet ezúton ismertetjük:

(A négy nap összesített úvonal-terve.)

(Frissítve 2023. október 20-án)

Székelyföldi utazásunk programterve

2023. november 2 - 5.  (Csütörtök-péntek–szombat–vasárnap.)

Első nap (csütörtök):

● 5.00 órakor indulás a Szabó Lőrinc Tagintézmény elől autóbusszal. (Nyíregyháza-Sóstóhegy, Igrice u. 6.)

További felszállási lehetőséget 5.30 órakor a Kossuth téri Római Katolikus templom és a Megyei Könyvtár közötti parkolóban biztosítunk.

● Utazás Vállaj-Csanálos határátkelőn át Székelyföld felé.

Válaszúton megtekintjük a Kallós Zoltán Néprajzi Gyűjteményt, mely közel 6000 kiállítási tárgyat foglal magában. A mezőségi, kalotaszegi, gyimesi és moldvai magyarság néprajzi anyagát reprezentatív módon mutatja be.

Szentegyházára érkezünk az esti órákban. Vacsora a Gyermekfilharmónia Alapítvány Múzeum Szállójában. Szállás a Múzeum Szállóban, illetve annak közelében üzemelő hivatalos családi vendéglátók közreműködésével.

Második nap (péntek):

● Autóbuszos kirándulás Gyergyószárhegyre, ahol a Lázár kastélyt tekintjük meg. Útközben megállunk Csíkdánfalván, ahol Vizi Jenő kerámiakészítő mester vendégei leszünk. Sokunk ismerőse, hosszú évek óta a nyári táborunkban tanítja a gyerekeket kézműves mesterségének alapfogásaira.

● 16.00 órára visszaérkezés a szentegyházi szálláshelyünkre. Estebéd.

● 18.00 órakor a "Gyermekjáték-készítő verseny" kiállításának megtekintése. Eredményhirdetés.

● 19.00 órai kezdettel a Veresegyházáról érkező gyerekek bábelőadását élvezhetjük. Utána a velünk utazó „Pereputty” citerazenekar előadása, és közös éneklés – táncház következik.

Harmadik nap (szombat):

● Reggeli után Székelyudvarhelyre buszozunk. Városnézés helyi idegenvezetővel. Székelyszentlélekre utazunk, ahol a híres Gordon Prod tejüzem mintaboltjában füstölt / füstöletlen / fonott sajtok, és más különlegességeket vásárolhatunk.

●  Délután 15.00 óráig visszaérkezés a szentegyházi szálláshelyünkre. Ebéd után készülünk a 16.30 órakor kezdődő „Szentegyháza-Nyíregyháza Ciripelőre”. A vetélkedő után közös zenés - énekes - táncos program vendéglátóinkkal és a Veresegyházáról érkező gyerekekkel.

Negyedik nap (vasárnap):

● Reggeli után látogatás a „Filiház” kalandparkjában. Hazaindulás. Útközben vásárlási lehetőség Székelyudvarhelyen a Merkur Áruházban, és Korondon a híres fazekas vásárban.

● Hazautazás a Vállaj-Csanálos határátkelőn át. A sóstóhegyi iskola elé várhatóan este 21-22 óra között érkezünk.

(A programváltozás lehetőségét fenntartjuk!)


Költségek:

„Sóstó-Sóstóhegyi Ciripelő” versenyen kiválasztott 10 gyerek az Igrice Egyesület és a Szentegyházi Gyermekfilharmónia Alapítvány vendégeként ingyenesen vehet részt az utazáson. (Ingyenesség a felmerülő egyéb költségekre is vonatkozik!)

A többi résztvevőtől 27.000 Ft./fő támogatási összeget kérünk. (Buszköltségre + 3 éjszakára szállás, és 3 reggeli + 3 vacsora költségére.)

Az adomány eljuttattásának lehetőségei:
-  Készpénzként házipénztárunkba befizetve az Igrice Egyesület székhelyén (Sóstóhegy, Aranykalász sor 20.), az ugyanitt üzemelő kerti  kisgép szaküzletben. (Aranykalász sor elején a Virág-ajándék bolttal szemben hétköznap 8-17 óra közötti időben!)
- Átutalással az Igrice Egyesület Takarékbank Zrt-nél vezetett  68700339-10074060 számú bankszámlájára. (Közlemény rovatban a befizető neve után  „Adomány a Ciripelőre" szöveget kérjük írni!)

Utazásunk során várható egyéb költségek :

► Kallós Zoltán Néprajzi Gyűjtemény belépőjegy: felnőtteknek 12 lej (1.000 Ft.), nyugdíjasoknak és gyerekeknek 10 lej (800 Ft.)

Gyergyószárhegy Lázár Kastély belépőjegy: felnőtteknek 20 lej (1.600 Ft.), gyerekeknek 10 lej (800 Ft.)

A belépőjegyeket mindenütt a vezetőnk váltja meg. Az egy főre jutó összeget a végén számoljuk ki, és hazautazáskor a buszon kerül majd beszedésre.

Az egyéni pénzváltásnál figyelembe vehető, hogy a Gordon tejüzem boltjában elfogadják a kártyás fizetést, valamint Korondon a Forinttal való fizetést. A belépők utólag beszedendő árát a buszon szintén Forintban lehet majd befizetni.

Egyéb információk és javaslatok:

• A szentegyházi gálaesten szereplők a fellépő ruháról el ne feledkezzenek!

• Az utazáshoz szükséges okmányokról mindenki gondoskodjon. A határátlépéshez érvényes személyi igazolvány- vagy útlevél szükséges!

Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása célszerű, de nem kötelező. Igény esetén az utasbiztosítás kötését mindenki önállóan intézze.

Az utazás közbeni "szükségszerű" megállások számát úgy lehet csökkenteni, ha mérsékeljük / mellőzzük a különféle üdítőitalok fogyasztását, helyette inkább az ásványvizet részesítsük előnyben!

  • Nincsenek hozzászólások
Kérem hozzászóláshoz lépjen be!
FacebookSatartlapGoogle bookmarkTwitter
Monday the 17th. Copyright © 2007-2023 Igrice Egyesület. Minden jog fenntartva!